In lipsa interventiilor BNR, cursul monedei nationale a reinceput sa creasca fata de cea europeana. Ieri, aceasta a scazut de la 3,6617 la 3,6427 lei, fata de joi deprecierea fiind de peste 1 la suta.

Evolutia paritatii a condus la cresterea dolarului, care a urcat de la 2,8239 la 2,8257 lei. Este foarte posibil ca in cursul acestei luni sa asistam la o revenire, dupa doua luni, a monedei verzi in jurul valorii de 2,9 lei, in cazul in care paritatea acesteia fata de euro se va mentine pe un trend ascendent.

Ieri, moneda unica a fluctuat pe pietele asiatice si europene intre 1,2874 - 1,2902 dolari. Deschiderea pietei americane a coborat paritatea la 1,2845 dolari. Investitorii au reinceput sa parieze pe dolar, considerand ca Rezerva Federala este pregatita sa mentina dobanda de referinta pe un trend ascendent, ea putand urca, pana in decembrie, la 3,5 - 4 la suta.
La noi, in schimb, BNR a coborat dobanda de referinta pentru aprilie la 8,45 la suta, fata de 10,75 la suta, luna trecuta, apropiind-o si mai mult de dobanda de 7,75 la suta, practicata de Banca Centrala a Ungariei. Pe piata monetara aceasta decizie nu a avut efecte imediate, dobanzile interbancare la un an coborand deja la 5,78 - 9,66 la suta.

Interventiile BNR s-ar putea rari in perioada urmatoare, avand in vedere ca la finele lui martie 2005 rezervele sale valutare se situau la nivelul a 12,6 miliarde euro iar rezervele internationale (valute plus aur) la peste 13,67 miliarde euro.

Pe London Bullion Market pretul unciei de aur era ieri dimineata de circa 426 dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri