Ministrul pentru Antreprenoriat vrea sa modifice legislatia cu privire la atribuirea contractelor de organizare a participarii Romaniei la targurile internationale, avand in vedere ca procedurile sunt foarte greoaie.

Participarea firmelor romanesti la targurile internationale este ingreunata de cadrul legal greoi cu privire la atribuirea contractului de organizare pentru fiecare eveniment in parte. Insa, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, promite simplificarea acestor proceduri.

In opinia sa, cadrul de achizitii publice este total nepotrivit pentru participarea la targurile internationale, avand in vedere ca procedura de atribuire a contractului dureaza foarte mult iar uneori, intre evenimente, sunt doar cateva zile.

"Avem un cadru de achizitii total nepotrivit pentru dinamica pe care organizarea de targuri o are. Sunt 67 de targuri anuale, foarte apropiate, ca data. Noi trebuie sa punem pe SEAP (documentatia pentru atribuirea contractului de organizare a targurilor la care Romania participa in strainatate– n.r.), sa stea 20 de zile lucratoare. Daca un operator ajunge si pune pe SEAP o disputa in modul in care s-a organizat licitatia (contestatie –n.r.), automat se ajunge in Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, deci s-a terminat”, a explicat ministrul Petrescu.

Potrivit acestuia, s-a constituit o Comisie in cadrul careia au fost invitati si reprezentantii ai ANAP (Agentia Nationala de Achizitii Publice), pentru a se gasi o solutie pentru atribuirea contactele in acest caz in termne rezonabile care sa faca posibila participarea Romaniei la stfel de targuri.

“Noi avem banii, avem intentia, dar ne blocam la modul de achizitionare a serviciilor pentru sprijinirea acestor companii. Am dat 10 zile acestei comisii sa vina cu niste propuneri", a mai spus ministrul.

El a subliniat faptul ca legea care reglementeaza aceste aspect se afla in parlament, de aceea asteapta amendamentele necesare de la Comisia mentionata, care sa fie introduce in actul normative, pentru a debloca situatia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri