Aproximativ 15.000 de firme cu activitate de comert exterior vor completa declaratiile Intrastat, care vor inlocui declaratiile vamale pentru relatiile comerciale cu Uniunea Europeana, a declarat vicepresedintele Institutului National de Statistica (INS), Cristian Stanica.

Cele 15.000 de firme reprezinta aproximativ 35% din firmele care fac comert exterior cu UE, insa acestea acopera 97,5% din volumul comertului cu tarile Uniunii Europene, potrivit vicepresedintelui INS."Suntem intr-o faza avansata de implementare a Intrastatului, care va deveni functional de la 1 ianuarie 2007", a adaugat Stanica, citat de NewsIn.

Firmele care trebuie sa completeze aceasta declaratie trebuie sa aiba importuri de peste 350.000 de lei noi (aproximativ 85.000 de euro), iar in ceea ce priveste exporturile ele trebuie sa fie de 900.000 de lei noi (250.000 de euro), conform oficialului INS. Stanica a adaugat ca 15.093 de agenti economici economici vor pimi un pachet care contine un CD ROM cu aplicatia online pentru declararea datelor Intrastat. Declaratia trebuie transmisa la cel mult 15 zile de la incheierea lunii de referinta, prin internet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri