Privatizarea microhidrocentralelor din cadrul Hidroelectrica este blocata, neexistand un organism care sa se ocupe de privatizarile din societatile subordonate MEC, dupa transferul OPSPI la AVAS, au declarat surse din Hidroelectrica.

"Trebuia sa scoatem la privatizare 16 microhidrocentrale la inceputul lui decembrie, dar nu s-a mai putut realiza acest lucru din cauza transferului OPSPI la AVAS. Asta pentru ca, pana acum, cei de la OPSPI se ocupau de privatizarile societatilor din subordinea ministerului, iar acum, dupa ce Oficiul a trecut la AVAS, nu mai are cine sa duca la final aceasta sarcina", au explicat sursele, citate de NewsIn.

Reprezentantii Hidroelectrica au mai spus ca, in cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC), ar trebui infiintata o directie care sa se ocupe de privatizarile din societatile care au ramas in subordinea MEC. Sursele au subliniat ca in situatia celor de la Hidroelectrica se afla toate societatile din subordinea MEC ale caror filiale trebuie privatizate, cum ar fi Termoelectrica.

In opinia oficialilor Hidroelectrica, infiintarea acestei directii ar trebui finalizata pana la sfarsitul lui ianuarie, astfel incat, luna urmatoare, cele 16 microhidrocentrale sa fie scoase la privatizare.

Potrivit angajamentelor luate de Romania in fata Comisiei Europene, pana la sfarsitul anului 2007, Hidroelectrica trebuie sa privatizeze toate cele 150 de microhidrocentrale functionale pe care le are in proprietate.

Pana la sfarsitul lui 2005, Hidroelectrica a privatizat 38 de microhidrocentrale, iar, in octombrie 2006, a mai vandut 32. Oficialii companiei au mai spus ca, tot din cauza inexistentei unui organism care sa se ocupe de privatizari, nu a fost realizat un grafic de vanzare a facilitatilor pana la sfarsitul anului.

La finele anului trecut, Guvernul a decis ca Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), care reprezenta MEC in procesele de privatizare, sa treaca in subordinea AVAS, odata cu 41 de societati aflate in portofoliul MEC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri