Lipsa unei legislatii clare, directe si previzibile privind investitiile ar putea afecta increderea investitorilor, iar Guvernul ar trebui sa decida rapid daca doreste sa acorde facilitati ori sa renunte la o reglementare speciala, economia romaneasca fiind oricum atractiva, considera KPMG.

"Ceea ce isi doresc companiile sa vada cu adevarat este o legislatie clara si stabila si un sistem fiscal previzibil, clar si direct, mai degraba decat un numar mare de facilitati complexe. Romania are oricum de oferit multe avantaje investitorilor, in special ca nou membru al UE, apropiat de tari europene cu economii puternice, beneficiind de o forta de munca foarte educata si relativ ieftina. In situatia in care se intentioneaza totusi aplicarea unei legi a investitiilor, aceasta trebuie sa fie aprobata rapid, astfel incat sa se poata stabili cat mai repede posibil cadrul legislativ al acesteia", anunta specialistii firmei de consultanta KPMG.

In pofida acestei incertitudini legislative, nivelul investitiilor nu pare a se fi diminuat semnificativ. Motivele acestei situatii sunt greu de stabilit. Este foarte posibil ca aceasta sa fie o simpla reflexie a unei increderi sporite a pietei, datorata aderarii la UE, care s-ar traduce printr-o crestere a nivelului investitiilor, mai degraba in ciuda absentei unui sistem coerent de stimulente investitionale, decat datorita unui astfel de sistem, explica Patrick Leonard, Tax Partner la KPMG Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri