Cel mai mic salariu din Primaria Capitalei, de 461 de lei, este cel al unui angajat fara studii superioare (portar, pompier, telefonist, paznic sau curier), iar cel mai mare, de 6.245 de lei, cel al primarului general, potrivit Regulamentului de Organizare si Functionare (ROF) al Municipalitatii.

Potrivit Regulamentulului de Functionare si Organizare al Primariei Capitalei (ROF) adoptat, joi, de consilierii municipali, portarii, bufetierii, pompierii, paznicii, telefonistii si curierii sunt cei care au cel mai ic salariu din primarie, in timp ce primarul general, care are insa studii superioare, castiga de aproape 14 ori mai mult, informeaza NewsIn.

In top, dupa primarul general, se mai afla viceprimarii Capitalei, cu cate 5.212 de lei, directorii executivi de la directii, sefii de servicii, cat si o parte a consilierilor si a inspectorilor superiori, cu 2.933 de lei.

Primaria Capitalei, are, in momentul de fata 1.619 angajati. Primarul general al Capitalei anunta, la inceputul anului, ca, prin adoptarea ROF si a organigramei de functionare, Primaria Capitalei va intra intr-un proces de restructurare, prin care se urmareste "eficientizarea serviciilor si crearea unei cat mai bune structuri de functionare".

in opinia lui Videanu, pentru ca "Primaria Municipiului Bucuresti sa ajunga la performanta" vor fi introduse atat criterul de performanta, cat si criterii de motivare pentru angajati. "Cel care tine pasul cu primaria ramane, cel care nu, e liber sa plece, cei care nu vor raspunde cerintelor nu vor ramane sa lucreze la aceasta institutie ", explica Videanu. Evaluarea personalului va fi facuta atat de companii specializate, dar si de directia de specialitate din cadrul Municipalitatii.

Modul in care este organizata administratia va fi, de asemenea, schimbat, iar cel care va numi noii directori sau secretarul general va fi Adriean Videanu, insa cel care va lua decizia finala este Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri