Andrei Creci, fost sef in Primaria Capitalei, este cercetat de DNA

Andrei Creci, fost sef de serviciu in Directia Juridica a Primariei Capitalei, este cercetat sub control judiciar de procurorii anticoruptie, dupa ce ar fi propus, in mod nelegal, restituirea unui teren, amplasat in Capitala, evaluat la peste 3,3 milioane de euro, potrivit DNA, scrie Mediafax.

Alaturi de acesta, este cercetata sub control judiciar o alta fosta sefa de serviciu din aceeasi directie, Catia-Valentina Falan, suspectata ca l-a favorizat pe Andrei Creci.

"In cursul anului 2004, inculpatul Creci Andrei-George si-a incalcat atributiile de serviciu si obligatiile legale, care ii reveneau in virtutea functiei si a rolului indeplinit in cadrul comisiei interne de analiza a notificarilor formulate in baza Legii nr. 10/2001, prin faptul ca a propus, in mod nelegal, la data de 19.11.2004, restituirea in natura a unui teren, amplasat in Capitala, apartinand domeniului privat al Municipiului Bucuresti, in suprafata de 15.209,87 metri patrati, evaluat la suma de 3.303.301 euro si masuri reparatorii pentru restul suprafetei pana la 3,5 de hecatre", arata procurorii anticoruptie, in rechizitoriu.

Ulterior, Creci a incercat sa inlaturare urmarile faptei penale savarsite, astfel incat sa impiedice urmarirea penala si tragerea la raspundere penala si civila, impreuna cu celelalte persoane cercetate. Astfel, el a redactat personal un document, semnat de primarul general al Municipiului Bucuresti, la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

"In cuprinsul acestui act a consemnat ca Primaria Municipiului Bucuresti nu se constituie parte civila in dosarul penal, si, depasind limitele solicitarii, a facut aprecieri asupra legalitatii procedurii de retrocedare a imobilului care face obiectul acestui dosar si a respectarii dispozitiilor legale in activitatea desfasurata de comisie", potrivit DNA.

Citeste si:
Seful STB spune ca a cerut majorarea calatoriei la 2,5 lei
Andrei Creci (STB): Am...

De asemenea, in cazul unei alte adrese trimisa de DNA primarului general al Capitalei, Andrei Creci, prin influenta pe care o are asupra functionarilor publici de executie din cadrul primariei, Creci a determinat-o pe Catia Falan sa intocmeasca un punct de vedere catre primarul general favorabil persoanelor cercetate in dosar si sa redacteze raspunsul catre DNA, mai sustin anchetatorii.

"Prin adresa din 26 iunie, Primaria Municipiului Bucuresti a comunicat nu doar ca nu se constituie parte civila in procesul penal, rezervandu-si dreptul de a actiona pe cale civila, ci si ca in prezent nu exista documente care sa contribuie la identificarea si localizarea terenului, neputand fi formulata o concluzie certa, incercandu-se, asadar, inlaturarea probelor administrate in cursul urmaririi penale in scopul de a impiedica sau ingreuna tragerea la raspundere penala a persoanelor cercetate", mai spun procurorii anticoruptie.

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri