Premierul Tariceanu a prezentat, joi, beneficiile aduse economiei de aplicarea cotei unice de 16%, insa si-a manifestat regretul ca Guvernul a aplicat cumulat, in 2005, o serie de facilitati fiscale, ceea ce face ca in prezent limitarile bugetare sa nu-i mai permita noi relaxari.

"Am primit multe semnale de la investori si de la salariti de beneficiile cotei unice. Am un singur regret: reducerile importante le-am facut deodata si nu distribuite pe fiecare an, iar astazi constatam totusi ca bugetul trebuie sa se bazeze pe venituri pentru ca avem nevoie de investitii in infrastructura, agricultura, sanatate, educatie, mediu", a declarat citat Tariceanu, la lansarea de catre Agentia de Administrare Fiscala a strategiei pe termen mediu 2007-2011.

Seful Executivului a afirmat ca o realizare a actualului Guvern este "decuplarea" economicului de politic, mentionand faptul ca economia nu a fost afectata de criza politica din Romania din ultimele cinci luni."Vreau ca acest Guvern sa se identifice cu o crestere economica durabila si cu majorarea veniturilor salariatilor si pensionarilor", a spus Tariceanu.

La sfarsitul lunii martie, premierul Tariceanu a anuntat ca Guvernul va reduce, din 2008, cu 6% nivelul contributii sociale platite de angajati. Ulterior, atat ministrul muncii cat si ministrul finantelor au evitat sa dea detalii cu privire la aceste reduceri invocand constrangerile bugetare. Dupa doua luni, in luna mai, Tariceanu declara ca ofera garantii pentru o reducere "importanta" a contributiilor sociale, chiar daca aceasta nu va fi de 6%. in prezent, contributiile sociale platite de angajat cumuleaza 17%, fiind de 9,5% pentru pensii, 1% pentru somaj si 6,5% pentru sanatate.

In 2005, Guvernul Tariceanu a introdus cota unica de impozitare de 16% aplicata veniturilor persoanelor fizice si profiturilor companiilor si a redus cu 2% cota contributiilor sociale platite de angajatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri