Deficitul comercial a urcat cu 65,2% in prima jumatate a acestui an fata de acelasi interval al anului trecut, pana la 9,66 miliarde euro, pe fondul avansului puternic, de peste 35%, al importurilor din celelalte tari membre ale Uniunii Europene
Cresterea deficitului comercial s-a accelerat usor in primul semestru al acestui an fata de primele cinci luni, cand se inregistrase un dezechilibru comercial de 7,62 miliarde euro, cu 64,06% mai mare fata de acelasi interval al anului trecut, arata datele Statisticii.

Exporturile Romaniei au insumat 2,49 miliarde euro in luna iunie, in crestere cu 9,2% fata de iunie 2006, in timp ce importurile au ajuns in a sasea luna a acestui an la 4,25 miliarde euro, cu 22,2% mai mari decat in aceeasi luna a anului trecut, potrivit estimarilor INS.

Calculate in moneda nationala, exporturile romanesti au scazut cu 0,1% in luna iunie fata de iunie 2006, in timp ce importurile au urcat cu 11,8%. Iunie este a doua luna consecutiva in care exporturile, calculate in moneda nationala, stagneaza, dupa ce in mai exporturile romanesti au avansat nesemnificativ - cu 0,6% - fata de mai 2006, arata datele revizuite ale INS.

Exporturile catre tarile membre ale Uniunii Europene (UE) au crescut in iunie cu 15,2% fata de a sasea luna din 2006 pana la 1,83 miliarde euro, iar importurile din celelalte 26 de tari membre UE au avansat cu 25,6% la 3,09 miliarde euro.

In schimb, exporturile Romaniei catre tarile din afara Uniunii Europene au scazut in a sasea luna a acestui an cu 4,7% fata de iunie 2006, pana la 656,6 milioane euro, in timp ce importurile din afara blocului comunitar au urcat cu 13,7% la 1,16 miliarde euro.

Exporturile Romaniei au insumat 14,1 miliarde euro in primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 11,3% fata de acelasi interval al anului trecut, iar importurile au avansat cu 28,3% in intervalul ianuarie - iunie pana la 23,77 miliarde euro. Cel mai mult au crescut importurile din UE, cu 36,4%, in timp ce importurile din alte tari au crescut cu 10,9%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri