Electrabel Suez vrea sa construiasca la Constanta o centrala electrica pe huila, cu doua grupuri care vor avea puterea totala de 1600 MW, primul urmand sa fie pus in functiune in anul 2013, a declarat joi, la The Money Channel, directorul directiei piete de capital al Transelectrica, Razvan Purdila.
"Un mare investitor privat, Electrabel Suez, a venit cu o scrisoare oficiala de notificare la noi (n.r. Transelectrica) si la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), pentru construirea unei noi capacitati energetice, a unei noi centrale, care in profil final ar putea sa ajunga la 2x800 MW si care va necesita costuri mari, inclusiv cele de racordare", a precizat Purdila.

Potrivit lui Purdila, daca pana in prezent, in Romania, centralele care functioneaza pe carbune au o putere de circa 330 MW, iar grupul nuclear de la Cernavoda are puterea de 700 MW, noua capacitate va avea cele mai mari grupuri din Romania. "Intentia este ca primul grup sa fie pus in functiune in 2013", a precizat Purdila.

Directorul pietei de capital de la Transelectrica a explicat ca noua centrala va fi amplasata in zona portului Constanta. "Intrucat capacitatea va functiona cu huila importata, se doreste evitarea dificultatilor in privinta transportului terestru al combustibilului. Amplasarea in Constanta este inteligenta din punctul de vedere al faptului ca evita orice strangulare terestra a transportului unui volum foarte mare de combustibil", a mentionat Purdila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri