Compania de Autostrazi va reabilita in 2007 sapte pasaje si poduri rutiere, valoarea lucarilor fiind de circa 32 milioane lei, la nivel national existand peste 3.200 de poduri dintre care 50% sunt clasificate din punct de vedere tehnic ca fiind la limita acceptabilitatii.
Potrivit datelor Ministerului Transporturilor (MT), la nivel national exista 3.286 de poduri cu o lungime totala de peste 130.000 metri. Dintre acestea 95% sunt poduri din beton, restul fiind structuri metalice si de alte tipuri. Aproximativ 3% necesita reparatii urgente si aproape 50% sunt clasificate din punct de vedere tehnic ca fiind la limita acceptabilitatii sau sub aceasta, potrivit NewsIn.

Cu toate acestea, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a alocat pentru 2007 suma de 31,9 milioane lei pentru reabilitarea a sase pasaje rutiere si doua poduri rutiere. Din cele opt obiective aflare in reparatii, pana la jumatatea acestui an, a fost finalizat pondul de pe DN1A, din localitatea Stancesti, judetul Prahova.

De asemenea, au fost realizate lucrarile in proportie de peste 90% doua pasaje de pe DN59 din Timisoara si Voiteg (judetul Timis), in timp ce podul de peste Crisul Alb-DN 74 a fost reabilitat in proportie de 86%. Tot in 2007 s-au realizat lucrari de refacere pentru podurile de pe DN 7, localitatile Chitila (judetul Ilfov) si Sabareni (judetul Giurgiu), lucrari finalizate in proportie de peste 60%. Un alt pasaj care va reabilitat in acest an este cel de pe DN6 in municipiul Lugoj, pe drumul Buziasului, fiind realizate mai mult de o treime din lucrari.

Reprezentantilor CNADNR au declarat ca se afla in curs de derulare licitatia pentru selectia constructorului care va reabilita pasajul de pe DN 19, la Moftin- Satu Mare. Pe langa investitii pentru reabilitarea podurilor rutiere si pasajelor, CNADNR alocat pentru 2007 pentru programul de reparatii capitale 112.481.000 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri