Reabilitarea a aproximativ 40 de strazi din Bucuresti se va finaliza pana in 15 septembrie, inainte de termenul fixat initial, in prezent, in Capitala, fiind in lucru peste 80 de zone, iar cele mai multe lucrari sunt efectuate de Primaria Generala, a declarat, duminica, primarul Adriean Videanu.
Primarul general, Adriean Videanu, a inaugurat, duminica dimineata, B-dul Ion Ionescu de la Brad si un tronson din Calea Mosilor, artere proaspat reabilitate si modernizare care, potrivit primarului, au fost terminate cu multe luni inainte de termenul prevazut initial.

Astfel, insotit de un alai de jurnalisti si profitand de ocazie pentru a face si o baie de multime, Videanu a mers mai intai pe B-dul Ion Ionescu de la Brad, situat intre soseaua Bucuresti-Ploiesti si soseaua Straulesti, unde au fost finalizati 1,6 kilometri de carosabil care au costat peste 16 milioane de lei. Potrivit primarului, desi lucrarea avea ca termen de finalizare data de 6 noiembrie, aceasta a fost terminata cu cateva luni mai devreme datorita faptului ca atat firma constructoare, cat si cei care au lucrat la refacerea infrastructurii sau la mobilierul stradal au colaborat foarte bine.

Videanu a mai spus ca lucrarile la strada Gheorghe Ionescu Sisesti, invecinata cu B-dul Ion Ionescu de la Brad, vor mai intarzia din cauza problemelor pe care primaria le intampina cu exproprierile, dar a precizat ca lucrurile se vor rezolva in instanta, iar lucrarile se vor finaliza in ianuarie 2008.

Primarul general a vizitat, duminica si un tronson de 2,7 kilometri finalizat pe Calea Mosilor, intre soseaua stefan cel Mare si strada Paleologu, terminat cu zece luni mai devreme decat data stipulata in contract si pentru reabilitarea caruia s-au folosit peste 82 de milioane de lei. Lucrarile de reabilitare a Caii Mosilor au constat in modernizarea liniei de tramvai, a carosabilului, precum si a mobilierului stradal si a spatiilor verzi. Videanu a mai spus ca tronsonul redat circulatiei duminica reprezinta 70% din total, restul urmand sa fie terminat pana la sfarsitul anului.

Edilul Capitalei a spus ca valoarea investitiei in lucrarile de infrastructura din Bucuresti ajunge la 1,8 miliarde de euro (aici fiind incluse si Pasajul Basarab si unele pasaje subterane), iar lucrarile de reabilitare vor dura inca doi ani. Potrivit lui Videanu, din cele 80 de locatii unde se lucreaza in prezent in Bucuresti, majoritatea apartin Primariei Capitalei, iar aproximativ 40 de strazi vor fi terminate pana in 15 septembrie
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri