Firma americana Bechtel a trimis instiintari pentru noua angajati din cadrul statiei de betoane din Savadisla, judetul Cluj, anuntand desfacerea contractelor individuale de munca, potrivit NewsIn.
In total, 21 de angajati au fost supusi unor investigatii, insa firma a luat decizia concedierii doar in cazul celor noua, potrivit unor surse. “In urma unor abateri disciplinare, catorva angajati ai statiei de betoane din cadrul organizarii de santier Savadisla li s-a desfacut contractul de munca. Acest lucru a fost precedat de o cercetare disciplinara realizata de companie, procedura urmata respectand toate normele in vigoare referitoare la dreptul muncii”, se arata intr-un comunicat dat marti publicitatii de catre firma Bechtel.

Motivele invocate sunt legate de instigare la greva, actiuni de protest neatorizate si ilegale, precum si conduita indisciplinata la locul de munca. Potrivit muncitorilor, saptamana trecuta, la intoarcerea din concediu, acestia au reclamat in sedinta dinaintea inceperii turei ca nu li s-au platit decat 75% din banii de concediu. Discutiile s-au prelungit si oamenii au inceput cu intarziere munca, insa sustin ca nu a fost vorba de intreruperea lucrului.

“Este un abuz grav din partea Bechtel iar acuzele ca nu am vrut sa muncim sunt false. Noi ne-am consultat marti cu un avocat si vrem sa ii dam in judecata”, a declarat, marti, unul dintre muncitorii Bechtel, Iakab Laszlo, care lucra la Bechtel din 2006.

Liderul de sindicat al muncitorilor Bechtel, Iovan Ognean, a declarat marti pentru NewsIn ca toata problema a pornit de la detasarea unor muncitori la santierul din Chiribis, judetul Bihor. Aceastia, nemultumiti, au intrerupt lucrul si au inaintat o lista de revedicari managerului de proiect – printre care si marirea salariilor – , insa fara ca cineva sa il fi consultat pe Ognean. “Eu acum nu mai am ce sa le fac pentru ca nu a luat nimeni legatura cu mine inainte sa inceapa actiunea. Este foarte stanjenitor sa aflu din presa, acuma ca s-a ingrosat gluma”, a declarat marti liderul sindicatului munictorilor de la Bechtel.
Acesta mai spune ca relatia dintre sindicat si Bechtel a decurs bine in ultima perioada, insa muncitorii nu pot cere cresteri salariale la fiecare doua luni.

Autostrada Transilvania va avea o lungime de 415 km si va fi construita pe ruta Bors-Cluj-Tg. Mures-Brasov. Constructorul american Bechtel a anuntat ca va finaliza lucrarile la autostrada Transilvaniei in 2012.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri