Omul de afaceri Dinu Patriciu a preluat conducerea in topul celor mai bogati romani, cu o avere estimata de revista Capital la 3,1-3,3 miliarde dolari si l-a detronat astfel din varful clasamentului pe Iosif Constantin Dragan, cel care a detinut doi ani la rand titlul de cel mai bogat roman.
Clasamentul pe anul 2007 intocmit de revista Capital, "Top 300", arata ca averile celor mai bogati 300 de romani insumeaza peste 33 miliarde dolari, aproximativ 30% din produsul intern brut (PIB) al Romaniei.

Dinu Patriciu a inregistrat cel mai spectaculos salt, ajungand in fruntea clasamentului dupa ce a incheiat tranzactia anului prin vanzarea unui pachet majoritar de actiuni detinut la Rompetrol. In topul pe anul 2006, omul de afaceri ocupa locul al optulea, cu o avere estimata la 500 - 600 milioane dolari.

Conform topului realizat de revista Capital, Ion Tiriac a pierdut pozitia a doua in acest clasament, fiind inlocuit de Gigi Becali, a carui avere este estimata in 2007, la 2,8-3 miliarde dolari. Ion Tiriac a coborat pe locul 3 cu o avere crescuta la 2,2-2,4 miliarde dolari.

Sorin Ovidiu Vantu si-a pastrat pozitia din anul 2006, ocupand pozitia a patra cu o avere crescuta, insa, de la 850 - 900 de milioane de dolari la 2,1-2,3 miliarde dolari. Pe pozitia a cincea se situeaza fratii Micula cu 1,9-2,1 miliarde dolari, care au urcat o pozitie in 2008, iar locul 6, in coborare cu o treapta, revine familiei Paunescu, cu o avere dublata fata de 2006, la 1,6-1,8 miliarde dolari.

In cadere se afla ocupantul locului intai din editiile anterioare, Iosif Constantin Dragan, cu o avere estimata la 1,5-1,6 miliarde dolari. Acesta ocupa in topul anuntat marti locul 7. Pe pozitia a 10-a figureaza familia Voiculescu, cu o avere estimata la 0,9-1 miliard dolari.

Topul cuprinde si clasamentul Forbes al celor mai bogati 50 de oameni din lume, precum si un clasament al celor mai instariti est-europeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri