Beneficiarii proiectelor de investitii in industria alimentara pot beneficia de finantare nerambursabila de pana la doua milioane de euro, cofinantarea fiind de 50 % din valoarea proiectului, a informat, marti, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).
"Beneficiarii proiectelor de investitii in industria prelucrarii carnii, laptelui, cerealelor, legumelor si fructelor sau vinului vor beneficia de finantare nerambursabila de pana la doua milioane de euro. Procentul de cofinantare este in general de 50 % din valoarea totala eligibila a proiectului, iar fondurile alocate acestei masuri pentru prima sesiune sunt de aproximativ 33 de milioane de euro", se precizeaza in comunicatul APDRP, citat de NewsIn.

Potrivit APDRP, tot pana la doua milioane de euro pot primi si beneficiarii proiectelor pentru modernizarea fermelor, in acest caz cofinantarea fiind intre 50 % si 75 %. Masura de modernizarea a fermelor beneficiaza de o alocare financiara de peste 57 de milioane de euro, in sesiunea din luna martie. De asemenea, procentul de finantare poate fi de 100 % pentru proiectele de utilitate publica negeneratoare de profit, depuse pentru masura de dezvoltare a satelor. Alocarea financiara pentru aceasta masura fiind de peste 103 milioane de euro, pentru prima sesiune.

"Pentru toate aceste trei masuri, APDRP asteapta proiecte lunar, pana in august, urmand ca in functie de fondurile disponibile sa mai fie lansata inca o licitatie pana la sfarsitul acestui an", informeaza APDRP. Pentru a beneficia de finantare nerambursabila, posibilul beneficiar trebuie sa depuna o cerere de finantare la Oficiul Judetean pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, impreuna cu documentatia aferenta respectivei investitii.

Secretarul de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Cornelia Harabagiu, a declarat, luni, cu ocazia lansarii oficiale a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), ca proiectele de dezvoltare rurala care se vor depune in prima sesiune, respectiv in perioada 3 martie-28 martie, vor beneficia de o finantare de aproape 195 de milioane de euro. In acesta prima etapa se primesc proiecte pentru trei masuri, respectiv modernizarea fermelor, cresterea competitivitatii produselor agricole si forestiere si dezvoltarea satelor.

PNDR a fost aprobat in data de 20 februarie 2008 de catre Comitetul pentru Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene si a fost lansat oficial luni, 3 martie. Prin PNDR se vor derula, pana in 2013, fonduri europene de peste opt miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala.












Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri