Regiunea de Vest va inregistra, in medie, pana in 2011, cea mai lenta crestere economica din Romania, de 5,6%, in conditiile in care zona cu cea mai alerta crestere ramane Bucuresti-Ilfov, cu aproape 6,3% in aceeasi perioada, arata prognoza regionala publicata de CNP.
Dupa capitala si imprejurimile acesteia, cea mai rapida crestere o vor inregistra, in aceeasi perioada, regiunile de Sud (6,2% pe medie) si Nord-Est (6,15% - medie).

Prognoza de primavara in profil teritorial a Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) nu ia, insa, in calcul modificarea estimarilor de crestere economica pentru acest an, de la 6,5 la 7,5%, anuntata joi de presedintele CNP, Ion Ghizdeanu.

Regiunea de Nord-Est este cel mai prost plasata dintre cele opt regiuni analizate in functie de produsul intern brut (PIB)/locuitor si de salariul mediu net. Astfel, pana in 2011, PIB-ul/locuitor din aceasta zona va ramane la aproximativ o treime din nivelul national, in timp ce regiunea cea mai bogata, Bucuresti-Ilfov, va continua sa aiba un PIB/locuitor dublu fata de indicatorul pe intreaga tara, mai arata datele CNP.

Capitala va continua sa aiba cel mai ridicat PIB/locuitor, care ar trebui sa creasca pana la 21.765 euro in 2011, cu 72% peste nivelul de anul trecut. Excluzand Bucurestiul si Ilfovul, judetul cu cel mai ridicat PIB/locuitor va ramane Timisul, cu aproape 13.500 euro in 2011, de la aproape 7.900 anul trecut.

Cel mai sarac, in functie de PIB/locuitor, va ramane judetul Vaslui, care va ajunge, in 2011, la 4.444 euro, de la 2.556 euro anul trecut. Astfel, PIB/locuitor in cel mai sarac judet ar fi de aproape cinci ori mai mic fata de nivelul din capitala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri