La a doua bursa de joburi organizata de Ministerul Muncii in Spania, la Alcala de Henares, s-au prezentat circa 600 de romani, aproape jumatate din cati au participat la precedenta bursa din Castellon de la Plana, in luna aprilie, a declarat, potrivit NewsIn, Mihaela Matei, director in Ministerul Muncii.
„Fata de bursa locurilor de munca de la Torino a fost mult mai bine, pentru ca acest eveniment a fost mai mediatizat. Am avut un spatiu normal unde sa ne organizam activitatea si a existat mai multa preocupare din partea autoritatilor. Am avut foarte mult sprijin venit din partea primariei si a ambasadei Romaniei, care au oferit ghiduri si pliante in limba romana pentru cei interesati. Au fost mai putine persoane decat data trecuta pentru ca, atunci, evenimentul s-a intins pe parcursul a doua zile”, a explicat Mihaela Matei.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES), majoritatea persoanelor care doresc sa se intoarca in Romania sunt muncitori calificati in constructii si menajere cu varste intre 35 si 45 de ani. Peste 20% din cei prezenti au fost persoane cu studii superioare. Salariile cerute de acestia pentru a se intoarce in tara sunt intre 600 si 3.000 de euro, in functie de specializare si vechimea in munca.

Cifrele exacte cu numarul de participanti si cu numarul celor care au depus CV-uri se vor sti in cateva zile, dupa ce reprezentantii MMFES vor centraliza datele, a explicat reprezentantul Ministerului Muncii. Mihaela Matei a adaugat ca romanii au fost interesati, in special, de cum sa-si deschida o afacere in tara si au dorit sa se informeze despre oportunitatile ce li se ofera daca se reintorc in Romania.

Ministerul Muncii si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) au organizat, pe 28 iunie, la Alcala de Henares, cea de-a doua bursa a locurilor de munca pentru romanii din Spania care vor sa se intoarca in tara. La precedenta bursa, ce a avut loc in perioada 12-13 aprilie, la Castellon de la Plana, au participat aproape 1.300 de romani, iar cererea salariala a fost cuprinsa intre 500 si 1.500 de euro.

Numarul de joburi oferite de aceasta data de catre companiile romanesti si de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), a depasit cifra de 25.000, fata de 11.000 de locuri de munca disponibile la primul eveniment. La fel ca si atunci romanii din Spania au fost interesati mai mult de cum sa-si deschida o afacere in Romania cu banii obtinuti in strainatate sau cu fonduri provenite de la Uniunea Europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri