Adiministratia Fondului pentru Mediu a incasat peste 40 milioane euro, in luna iulie, din taxa de poluare auto, a declarat ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, in cadrul unui seminar privind energia din resurse regenerabile.

Taxa de poluare a inlocuit de la 1 iulie 2008 taxa de prima inmatriculare. Fiscul a transmis pe 2 iulie ca a deschis noi ghisee, a suplimentat personalul si l-a instruit, pentru a solutiona rapid orice solicitare din partea contribuabililor, ca sa evite aglomerarile create la sediile administratiilor fiscale, in urma aplicarii prevederilor Ordonantei pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule.

De la 1 iulie 2008, soferii se pot programa la reprezentantele Registrului Auto Roman pentru a efectua expertiza tehnica necesara la calculul taxei de poluare auto. Tarifele percepute de RAR sunt de 243,20 lei pentru autovehiculele cu masa maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone si de 299 lei pentru cele care depasesc greutatea respectiva.

Taxa de poluare auto trebuie platita, de la 1 iulie, atat la inmatricularea unui vehicul nou, cat si la repunerea in circulatie a unuia mai vechi, si este calculata in functie de normele Euro si emisia de dioxid de carbon, mentionate de Registrul Auto Roman in cartea de identitate a vehiculului.

In functie de gradul de poluare a motorului, taxa poate fi diminuata, la reducere fiind luate in calcul vechimea autovehiculului, rulajul mediu anual, situatia tehnica generala si nivelul de dotare, deprecierea fiind stabilita contra cost de RAR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri