Premierul Tariceanu a precizat ca decizia privind amplasamentul aeroportului din sudul Capitalei va fi luata dupa finalizarea studiului de fezabilitate si dupa ce Ministerul Transporturilor va prezenta toate variantele, alegerea urmand sa tina cont si de factorul economic.
Intrebat cum comenteaza anuntul primarului din Adunatii-Copaceni potrivit caruia studiul de fezabilitate va fi gata in 2-3 saptamani,el dand ca sigura amplasarea aeroportului in localitate, seful Executivului a evitat sa dea un raspuns transat. "Asta nu e o decizie pe care sa o iau la inspiratie. Trebuie facut un studiu de fezabilitate de catre un Institut de specialitate si dupa aceea trebuie sa vedem diferite variante, iar dintre acestea sa o alegem pe cea mai optima", a comentat Tariceanu.

El a explicat ca, dupa finalizarea studiului, Ministerul Transporturilor va prezenta Guvernului variantele de lucru, iar alegerea finala va fi facuta inclusiv in functie de factorul economic.

Studiul de fezabilitate pentru realizarea aeroportului din Adunatii-Copaceni va fi gata in aproximativ in 2-3saptamani, urmand ca primaria sa ia decizia in urma careia va incepe expropriearea unei suprafete de aproximativ 800 de hectare, a declarat, citat de NewsIn, primarul localitatii, Ion Tache.

Potrivit lui Ion Tache, lucrarile la noul aeroport ar putea fi demarate in lunile iunie-iulie 2009, iar investitia ar duce la crearea a 2000 de locuri noi de munca. In acest sens, el a precizat ca ar urma sa inceapa exproprierea a 800 de hectare din cele 3 600 de teren neted de care dispune localitatea.

Primarul a declarat ca valoarea unui metru patrat de teren ar putea fi si de 30-50 de euro la sosea. El a precizat ca 2 firme- SKI si Levor- au cumparat aproximativ 700 de hectare in total acum cativa ani, iar diferenta de teren este detinuta de agricultori.

Ion Tache a spus ca Centrul de Cercetari Europene de la Eindhoven a indicat inca de acum 10-12 ani aceasta zona ca fiind buna pentru construirea unui aeoroport, avand in vedere ca pozitiile de vant din zona sunt favorabile unei astfel de investitii

Pimarul a mai spus ca in aproximativ o luna va organiza o conferinta de presa pe aceasta tema.
La finalul lunii august, ministrul transporturilor Ludovic Orban declara pentru NewsIn ca noul aeroport din sudul Capitalei este o afacere profitabila, mai ales printr- un parteneriat public privat, iar lucrarile ar putea incepe in 2009.

Guvernul aprobase atunci o hotarare privind construirea unui nou aeroport in zona municipiului Bucuresti.
Aeroportul din sudul Capitalei ar putea fi construit spre Adunatii Copaceni, la aproximativ doi kilometri de centura localitatii, declara, la inceputul lunii iunie, ministrul Transporturilor.

"Cel mai probabil, aeroportul va fi construit spre Adunatii Copaceni, la aproximativ doi kilometri de centura, cum se vine dinspre Bucuresti, pe partea dreapta", preciza ministrul. Potrivit, acestuia, constructia aeroportului in sudul Bucurestiului se va finaliza in maxim doi ani.

Proiectul pentru Aeroportul din sudul Bucurestiului a fost inceput recent de Ministerul Transporturilor, dar nu se stabilise locatia.

Citeste si Noul aeroport din sudul Capitalei: Umbrela pentru tranzactii si cortina pentru speculatii
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri