Premierul Tariceanu a declarat luni ca, in Romania, ar putea aparea o criza a lichiditatilor si o scumpire a creditului ca urmare a crizei financiare internationale, dar ca economia nu va fi expusa major, fiind de asteptat insa o crestere economica in 2009 mai mica decat in 2008.
"S-ar putea ca anul viitor sa avem o crestere economica mai mica decat anul acesta, este foarte posibil", a declarat Tariceanu, citat de NewsIn, referindu-se la efectele pe care le-ar putea avea criza financiara din SUA asupra economiei romanesti.

Premierul a adaugat ca alte efecte ar putea fi o criza a lichiditatilor si o scumpire a creditului, dar ca economia Romaniei, in ansamblu, nu este expusa major efectelor crizei financiare internationale, arata NewsIn.

Premierul Tariceanu a declarat saptamana trecuta ca Romania nu va fi afectata de criza financiara internationala, turbulentele inregistrate pe bursele romanesti fiind cauzate de nevoia de lichiditati a investitorilor straini, care au fost nevoiti sa vanda participatiile si nu de o scadere a increderii in economia tarii.

Declaratia premierului a venit dupa scaderi masive ale bursei romanesti la inceputul saptamanii trecute, intr-un context international marcat de cresterea aversiunii la risc a investitorilor, dupa falimentul Lehman Brothers, preluarea Merrill Lynch si impasul celui mai mare asigurator mondial, AIG, salvat in extremis de Federal Reserve.

In prima jumatate a acestui an, produsul intern brut (PIB) al Romaniei a fost de 195,8 miliarde lei (53,3 miliarde euro), in crestere cu 8,8% fata de perioada similara din 2007, avansul economic anual in trimestrul II fiind de 9,3% - ambele recorduri ale perioadei postrevolutionare, potrivit primelor estimari publicate la inceputul acestei luni de Institutul National de Statistica (INS).

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca estimarile Guvernului privind cresterea economica se situeaza intre 8,5% si 9,1% pe intregul an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri