Fondul Proprietatea da in judecata Ministerul Economiei si Finantelor pentru recupera un pachet de actiuni la Nuclearelectrica si a ajunge la 20% din capital, dupa ce primise peste 8% in urma unei concilieri intre parti, a declarat, miercuri, directorul general adjunct al Fondului Proprietatea.
Fondul Proprietatea detine, in prezent, o participatie de 17,36% din Nuclearelectrica.

"Ministerul de Finante este intr-o pozitie ingrata, fiind si actionar la Fondul Proprietatea. Nu este un razboi, ambele parti au considerat ca este cea mai clara cale de solutionare", a declarat directorul general adjunct al Fondului Proprietatea, Daniela Lulalche.

Decizia de da in judecata actionarul majoritar a fost luata de consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea, care va fi asistat in proces de casa de avocatura Bostina si Asociatii.

Neintelegerile Fondului cu MEF vin dupa doua majorari de capital realizate in ultimii trei ani la Nuclearelectrica, care au redus participatia Fondului in cadrul companiei de la 20% la sub 10%. Intre timp, Fondul Proprietarea si-a majorat detinerea in urma unei concilieri, dar vrea restul de actiuni pana la detinerea initiala, de 20%.

Fondul are neintelegeri cu MEF si in privinta unor bani pe care ii pretinde din privatizarea Bancii Comerciel Romane (BCR).

Fondul a incasat pana in prezent 88 milioane euro in urma privatizarii BCR, adica 4% din cat a obtinut statul roman, insa vrea sa primeasca, in total, 4% din valoarea totala BCR, evaluata la 6 miliarde euro la pretul platit de Erste Bank. Restul de bani solicitati de Fond in acest caz reprezinta circa 160 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri