Ministerul Economiei si Comertului a propus suplimentarea sumei alocate anul viitor de la bugetul de stat pentru promovarea exporturilor de la 18,4 milioane lei, valoare aprobata in acest an, la 25 milioane de lei, informeaza un comunicat al institutiei. Prin acest program, firmele exportatoare care doresc sa participe la targuri si expozitii internationale, si care nu au datorii la bugetul de stat, pot solicita finantare din partea statului. Cheltuielile legate de organizarea standului, de transport, formalitati si taxe vamale, manipulari si depozitare pentru mostrele expediate in regim de export temporar sunt suportate integral de la bugetul de stat.

De asemenea, pentru un delegat din partea fiecarei firme participante cheltuielile de transport si cazare pe perioada targului vor fi asigurate in proportie de 50%. Ministerul Economiei a definitivat lista cu targurile si expozitiile internationale pentru care va sprijini, anul viitor, participarea societatilor romanesti, si asteapta cereri de participare din partea companiilor interesate. Pe lista institutiei figureaza un numar de 33 de evenimente internationale, de la saloane de aeronautica, pana la targuri de mobila, sticlarie, produse alimentare si subcontractare industriala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri