Locuitorii din vestul tarii prefera sa mearga la cumparaturi in Ungaria, unde la centrele comerciale sunt, in aceasta perioada, reduceri de pana la 70 la suta la produse textile si incaltaminte si spun ca reducerile practicate la magazinele din Romania nu sunt reale.
Cei care trec granita pentru a beneficia de reducerile de pret mai sustin ca in tara vecina se desfasoara un comert civilizat, iar oferta este mai variata. De asemenea, cumparatorii romani mai afirma ca la magazinele din Ungaria produsele oferite spre vanzare sunt de calitate, iar preturile sunt mult mai mici decat in tara, relateaza NewsIn.

Cele mai vizitate sunt magazinele din localitatile Mako si Szeged, dar si centrele comerciale Arkad Shopping Center, Csepel Plaza sau WestEnd City Center, din Budapesta. Cele mai cautate articole sunt cele de imbracaminte si incaltaminte, dar si electrocasnicele. Astfel, o camasa de firma care in luna decembrie a costat 12.000 de forinti (182 lei), acum poate fi cumparata la 6.000 de forinti (91,2 lei). De asemenea, o pereche de pantofi din piele poate fi cumparata, in aceasta perioada, cu 10.000 de forinti (152 lei), iar o pereche de blugi cu 3.000 de forinti (45,6 lei). Un hanorac se vinde acum cu 2.000 forinti (28 de lei), fata de pretul initial care a fost de 2.900 forinti (40 de lei).

„Aici nu ni se spune ca nu avem la reducere decat marimea X sau Y. Gasim de toate pentru toate marimile. Nici nu e imbulzeala sau aglomeratie la casa. Ne putem plimba linistiti, fara sa avem teama de a pierde o oferta. Daca nu mai sunt aici produsele de care avem nevoie, le gasim la un alt mall, cu siguranta, la acelasi pret”, a spus un cumparator din Arad.

Cei care au fost la cumparaturi in Ungaria au mai spus ca la unele produse nu sunt afisate preturile reduse, dar cand ajung la casa de marcat casiera incaseaza doar jumatate din pretul afisat in magazin. „Camasa pe care am vrut sa mi-o cumpar costa 12.000 de forinti. Cand am ajuns la casa, am platit doar 6.000, pentru ca era la reducere“, a spus un cumparatorul din Arad.

La centrele comerciale din Ungaria sunt in aceasta perioada reduceri si la aparate electrocasnice. Astfel, un frigider care inainte de perioada reducerilor costa 79.990 forinti (1.113 lei), poate fi cumparat acum cu 62.990 forinti (876 lei). Totodata, un DVD cu sigla Panasonic costa acum 7.990 forinti (111 lei), fata de 9.990 forinti inainte de reduceri, iar un LCD Samsung, cu diagonala de 94 cm, care costa 169.990 forinti (2.365 lei), acum poate fi cumparat cu 149.990 forinti (2.087 lei).

„In Ungaria reducerile chiar exista, fata de magazinele din tara, unde reducerile sunt doar de ochii lumii. Am impresia ca la noi in tara preturile sunt majorate inainte de perioada reducerilor, iar apoi cand ar trebui sa fie soldari, preturile sunt tot aceleasi ca si inainte. Din Ungaria am plecat cu masina plina de cumparaturi“, a spus un cumparator din Arad, care sustine ca a cheltuit la magazinele din Ungaria aproximativ 2.000 lei pe articole de imbracaminte si incaltaminte.

Perioada de reduceri dureaza in Ungaria pana la sfarsitul lunii ianuarie, dupa care in magazine vor fi expuse noile colectii, la preturi fara reduceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri