Liderii PD-L si PSD au cazut de acord ca cel putin 18% din cheltuielile bugetare pe anul 2009 sa fie alocate pentru investitii, iar cheltuielile bugetare destinate achizitionarii de bunuri si servicii sa fie reduse la jumatate, au declarat surse din conducerea celor doua partide.
"Intrucat investitiile reprezinta prioritatea numarul unu in acest an de criza economica, s-a cazut de acord ca 18-19% din bugetul alocat cheltuielilor sa fie destinat acestui sector. S-a stabilit, totodata, reducerea la jumatate a sumelor alocate achizitionarii de bunuri si servicii, pentru a diminua cheltuielile bugetare din acest an", au precizat reprezentantii PD-L si PSD, citati de NewsIn.

O alta decizie luata in calcul de reprezentantii coalitiei de guvernamant pentru diminuarea cheltuielilor este reducerea cu 20% a personalului din intreg sistemul bugetar, astfel incat salariile angajatilor sa poata fi majorate in raport cu inflatia.

Premierul Emil Boc a declarat luni ca a cerut ca 20% din cheltuielile bugetare pe anul 2009 sa fie utilizate pentru investitii si vrea ca Guvernul sa acopere peste 50% din cheltuielile pentru izolarea termica a blocurilor, masurile facand parte din planul de combatere a efectelor crizei economice.

In ceea ce priveste reabilitarea termica, Boc preciza ca firmele producatoare de materiale de constructii vor avea comenzi si vor pastra astfel locurile de munca. In plus, valoarea facturii la intretinere va scadea cu 30-35%. Premierul amintea ca este vorba de aproximativ 89.000 de blocuri care trebuie reabilitate termic, in intreaga tara.

Potrivit legislatiei in vigoare, fondurile necesare pentru finantarea lucrarilor de reabilitare termica se asigura astfel: 37% din alocatii de la bugetul de stat, 30% de la bugetele locale si 33% din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari.

In cadrul intalnirii de astazi de la Guvern este de astepta ca Biroul Politic Coordonator Central al coalitiei de guvernamant sa dea unda verde schitei preliminare de buget intocmite de catre Ministerul de Finante astfel incat Legea bugetului de stat sa fie trimisa la Parlament pentru a intra in procedurile legislative. Ultima sedinta a BPCC s-a desfasurat luni dimineata avand ca subiect tot bugetul de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri