Peste 1,3 milioane de bugetari isi vor primi cel de-al 13-lea salariu pana la sfarsitul lunii martie, iar procesul de acordare a acestuia va incepe chiar de luni, a declarat la Realitatea TV, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea.
"Bugetarii isi vor primi cel de-al 13-lea salariu in luna martie, urmand ca din 2 martie sa inceapa distribuirea acestora esalonat. Oamenii trebuie sa aiba rabdare intrucat isi vor primi toti salariile intr-o luna", a precizat Pogea, conform NewsIn.

Reprezentantii Finantelor au precizat pentru NewsIn ca plata celui de-al 13-lea salariu pentru angajatii care lucreaza in institutiile publice va necesita un efort de la bugetul de stat 420 de milioane lei. Acesti bani vor fi folositi pentru plata salariilor pentru aproape 600.000 de functionari publici si profesori.

Restul, de pana la 1,3 milioane de bugetari, isi vor primi cel de-al 13-lea salariu din bugetele locale si din bugetele proprii ale
institutiilor, au mai explicat reprezetantii Finantelor.

In schimb, Guvernul a propus reducerea cheltuielilor bugetare in acest an cu 1,62 miliarde lei prin neacordarea salariului de merit, eliminarea premiilor pentru toate categoriile de personal, neplata orelor suplimentare si eliminarea a 18 sporuri si indemnizatii, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri