Presedintele Traian Basescu a declarat la Camera de Comer, ca isi asuma, alaturi de Guvern si de BNR, acordul cu FMI, dorind sa infirme speculatiile ca ar putea da inapoi dupa ce a sustinut incheierea acordului.
"Ca sa nu existe niciun dubiu, imi asum decizia politica, alaturi de Guvern si de BNR, ca acest acord sa existe. Multi au dubii ca, dupa ce am presat ca acest acord sa se faca, nu cumva cand mi-o veni bine sa fac pasul inapoi", a spus Basescu, citat de NewsIn.

Presedintele a spus ca realizeaza ca s-a implicat prea puternic in diverse etape ale derularii acordului, dar ca nu a facut decat sa dea curs deciziilor luate in cadrul Consiliului European de iarna si a reuniunii informale de la inceputul lunii martie.

"Si eu realizez ca a fost o prea puternica si publica implicare a sefului statului in diverse etape de derulare a acestui acord. Nu am facut decat sa dau curs deciziilor pe care, impreuna cu ceilalti 26 de sefi de stat si de guvern ai statelor Uniunii Europene, le-am luat in decembrie, dar si la summitul informal de dupa summitul Consiliului European din decembrie", a explicat Basescu.

De asemenea, presedintele a tinut sa arate ca implicarea sefilor de stat si de guvern in ameliorarea crizei economice este, "fara dubii", cruciala. "E clar si fara dubii ca implicarea oamenilor politici la varf in ameliorarea efectelor crizei este cruciala, sistemul financiar bancar este in dificultate si singurul sprijin real poate sa vina din zona politica", a spus Basescu, explicand ca "cine sta pasiv si priveste la ce se intampla isi asuma responsabilitatea pentru ce se intampla cand lucrurile vor sta mai rau".

Presedintele a spus ca intalnirea cu sefii Camerelor de Comert din tara a fost initiativa Administratiei Prezidentiale, pentru ca mesajul legat de acordul cu FMI sa fie preluat direct de la sursa.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri