Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), institutie aflata in subordinea Ministerului Educatiei, va finaliza, la sfarsitul acestei luni, un proces de evaluarea a 16 universitati din tara.
Procesul, inceput in noiembrie 2008, face parte dintr-un proiect de 18,3 milioane de lei (4,3 mil. euro), finantat din fonduri europene. La finalul proiectului, care se va desfasura pana in 2011, agentia isi propune sa evalueze 45 de universitati din toata tara.

Prima faza a proiectului presupune evaluarea a minimum 20% din programele de licenta si de master ale universitatilor. ”In prima transa, finalizata deja din punct de vedere al vizitelor la toate cele 16 universitati, au fost evaluate 112 programe de licenta si 6 de masterat. Pana in prezent, din cele 16 universitati evaluate, 4 evaluari au fost finalizate. Pana pe 30 iulie 2009 speram sa se finalizeze toate evaluarile incepute”, spune Mihai Floroiu, director de comunicare ARACIS.

Dupa evaluarea celor 16 universitati, agentia va analiza inca 16 institutii de invatamant superior (transa a doua), urmand ca pana la sfarsitul proiectului sa fie evaluate celelalte universitati ramase.

Rezultatele evaluarilor urmeaza sa fie inglobate in cadrul unei baze de date a carei tinta finala va fi furnizarea de informatii despre calitatea programelor de invatamant. “Baza de date reprezinta un element de sine statator, in prezent se lucreaza la concept si la contractarea expertilor IT care sa o construiasca”, subliniaza Floroiu.

Proiectul presupune si formarea unui numar de 650 de evaluatori, atat externi, cati si interni. Pana in prezent au fost formati 75 de evaluatori externi, dintr-un total de 300, in cadrul a doua sesiuni de training.

“Totodata, au fost formati circa 120 evaluatori interni, in cadrul a doua sesiuni de formare, din totalul celor 350 prevazuti. Acesti evaluatori interni reprezinta personalul didactic si auxiliar implicat in procesul de auto-evaluare la nivel de universitate, in institutiile care vor intra in transa a doua de evaluare institutionala”, mai spune Floroiu.

In Romania sunt 56 de institutii de invatamant superior de stat si circa 25 de institutii de invatamant superior particular acreditate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri