Reprezentantii Bancii Mondiale au solicitat, intr-o intalnire cu ministrul Muncii, Mihai Seitan, ca proiectul de lege a pensiilor sa ajunga in Parlament cel tarziu la inceputul lunii februarie, iar grila unica de salarizare sa fie definitivata in cel mai scurt timp.
Reprezentantii celor doua institutii s-au intalnit pentru a discuta despre "stadiul conditionalitatilor" impuse de Banca Mondiala, Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana, in vederea deblocarii celei de-a treia transe a acordului de imprumut, se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii.

"Temele puse in discutie au tratat problemele din zona asistentei sociale, a pensiilor si a normelor de implementare a legii unice de salarizare (...) si s-a stabilit lista de prioritati pentru perioada imediat urmatoare", se arata in comunicat.

In cadrul aceleiasi intalniri s-a pus problema initierii unei cercetari exhaustive pe marginea programelor de asistenta sociala, astfel incat acestea sa poata fi integrate intr-un sistem coerent si unitar pana la sfarsitul acestui an, se mai arata in comunicat. In zilele urmatoare vor avea loc si alte intalniri la care vor participa si reprezentanti ai Ministerului de Finante.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri