Romania a decis sa acorde un sprijin financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro Republicii Moldova, bani care vor fi alocati in patru transe anuale, fiind destinati proiectelor de infrastructura locala, a anuntat presedintele Traian Basescu.
"Doresc sa va informez ca Romania a decis sa acorde un sprijin financiar nerambursabil pentru Republica Moldova, derulabil in patru ani, 2010-2013, de 100 de milioane de euro, bani care pot fi alocati in patru transe anuale, cate 25 de milioane fiecare, destinati proiectelor de infrastructura in educatie, modernizarea scolilor, cu precadere, si proiecte de infrastructura de importanta locala, la nivel de administratii locale, nu pentru infrastructurile nationale, pentru care altele sunt sursele de finantare", a anuntat Basescu, citat de NewsIn.

Presedintele roman a precizat ca acest sprijin financiar este oferit in baza unui acord care urmeaza sa fie negociat in zilele urmatoare si cu respectarea standardelor europene de finantare.

Saptamana trecuta, secretarul de stat american Hillary Clinton si premierul Vlad Filat au semnat la Washington documentul prin care Statele Unite acorda Republicii Moldova un ajutor nerambursabil de 262 de milioane de dolari (186 de milioane de euro) prin programul Provocarile Mileniului. Banii, acordati pe o perioada de cinci ani, sunt destinati aducerii unor imbunatatiri necesare in sectorul agricol moldovean si in infrastructura rutiera si reprezinta "un simbol concret al prieteniei si parteneriatului dintre cele doua tari".

Presedintele Traian Basescu a mai precizat ca, in discutiile cu omologul sau moldovean si cu membrii Cabinetului condus de premierul Vlad Filat, s-a stabilit "un lucru extrem de important pentru relatia Republicii Moldova cu Romania, dar si cu Uniunea Europeana": conectarea infrastructurilor- energetica, feroviara. Din acest punct de vedere, oficialii romani si moldoveni au stabilit ca prioritar este un proiect care ar trebui finalizat in acest an si care vizeaza o linie electrica de 110 kw, ale carei costuri de conectare vor fi asumate de Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri