Medicii si profesorii ar trebui sa aiba cele mai mari salarii din Romania, iar cele mai mici li s-ar cuveni parlamentarilor, procurorilor si functionarilor din institutii publice, considera majoritatea celor chestionati intr-un sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.
Cu aproximativ 39% din voturi, medicii se situeaza pe primul loc in acest sondaj, urmati de profesori, care sunt apreciati de 24% dintre respondenti, si de cercetatori, cu 17% dintre voturile participantilor.

Judecatorii sau politistii, pe de alta parte, obtin sub 5% in evaluarile privind recompensele salariale, iar la coada clasamentului se situeaza parlamentarii (2,45%), procurorii (2,18%) si functionarii din diverse institutii publice (primarii - 0,95%, institutii culturale - 0,8% si ministere - 0,47%).

Aprecierile romanilor nu se potrivesc insa cu grila unica de salarizare aprobata in 2009, potrivit careia, dupa presedintele tarii, parlamentarii au cele mai mari salarii, urmati de membrii guvernului, functionarii din ministere si cei din alte institutii publice.

Sondajul Myjob a fost realizat online, la nivel national, in perioada 28 ianuarie-15 februarie, pe un esantion de 6.521 de persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri