Presedintele Traian Basescu a declarat ca propune societatii ca, printr-un efort comun, sa se evite "grecizarea" tarii, sustinand ca daca se mai contracteaza un nou credit, atunci Romania risca sa ajunga in situatia Greciei.
"Ceea ce eu propun societatii romanesti este ca impreuna sa prevenim grecizarea tarii. Daca noi mai angajam un credit, probabil nu de 20, ci de 30 de miliarde, vom ajungem ca in situatia din Grecia. Ori cred ca este ultimul moment in care impreuna putem sa evitam agravarea situatiei financiare a tarii si impreuna putem gasi solutii ca anul 2011 sa fie un an in care institutiile statului sa functioneze altfel, sa functioneze mai ieftin, mai eficient si dedicate interesului public", a spus presedintele.

"Mi se pare esential ca urmatoarele sase luni sa fie o perioada de realism al politicienilor, al Guvernului, al sindicatelor, al fiecarui roman", a adaugat el.

Potrivit presedintelui, una dintre concluziile deciziilor "grele" pe care executivul a fost nevoit sa le ia este ca "trebuie sa nu ne mai amagim, sa nu mai vindem falsuri romanilor ori de cate ori ne aflam in campania electorala".

El a adaugat ca toate sporurile si pensiile marite "se razbuna" in acest moment, dar nu pe cei care "au mituit populatia" cu astfel de angajamente "fara acoperire in timp".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri