Sedinta Consiliului Economic si Social (CES) in care urma sa fie avizat memorandumul cu Fondul Monetar International (FMI) a fost amanata pentru luni, la ora 13.00, la cererea sindicatelor, care au spus ca nu au primit documentele ce motivau reducerile de cheltuieli din sistemul bugetar, potrivit lui Minel Ivascu, vicepresedintele CES.


Confederatiile sindicale au cerut CESl amanarea sedintei de plen de vineri, cand urma sa fie dat avizul pe Memorandumul de intelegere cu FMI, pentru luni, 17 mai, dupa ce Ministerul de Finante nu a pus la dispozitia sidicatelor datele tehnice ale acordului, scrie NewsIn.

"Am trimis o scrisoare CES in care le propunem ca sedinta Comisiei de Politici Monetare sa se tina vineri, si nu joi, cum era programat initial, intrucat nu am primit de la Ministerul de Finante datele tehnice ale scrisorii de intentie pe care Guvernul doreste sa o transmita FMI si in acest conditii nu am fi putut avut pe ce sa discutam maine (joi -n.r.). In aceste conditii, sedinta de plen a Consiliului Economic si Social va fi reprogramata pentru luni, la ora 13.00", a declarat miercuri Minel Ivascu.

Pe de alta parte, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a declarat pentru NewsIn ca federatiile sindicale pe care le reprezinta nu au fost de acord cu rediscutarea scrisorii suplimentare semnate cu FMI, in conditiile in care nu s-au gasit solutii pentru scaderea salariilor cu mai putin e 20%.

"Noi nu ne vom da avizul pe Memorandum, pentru ca diferitele simulari pe care le-am facut ne-au aratat ca nu putem vorbi de o reducere mai mica de 20-21% a salariilor, chiar daca am fi impozitat cu peste 30% salariile mai mari din sistem. In acest conditii, sindicatele pe care le reprezint se pregatesc de declansarea grevei generale, incepand cu data de 25 mai", a spus Petcu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri