ACPR nu este de acord cu nationalizarea pensiilor prin transferul de fonduri de la pilonul II, al pensiilor private, catre pilonul I, sustinand ca in felul acesta este distrusa orice sansa a tinerilor care cotizeaza in prezent pentru pensii private de a beneficia de o pensie europeana.
"Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) protesteaza impotriva nationalizarii pensiilor prin transferul de fonduri de la pilonul II, al pensiilor private, catre pilonul I. In felul acesta este distrusa orice sansa a tinerilor care cotizeaza in prezent pentru pensii private de a beneficia de o pensie europeana, lucru care ar fi posibil numai prin sistemul de pensii private", se arata in comunicatul transmis de Confederatie.

De asemenea, ACPR a transmis ca nu accepta fiscalizarea sectorului IT, sustinand ca aceasta masura va duce la un adevarat exod al inteligentei romanesti spre Silicon Valley si spre NASA si va pagubi Romania de una din cele mai profitabile industrii.

"Alianta Confederatiilor Patronale din Romania isi exprima surprinderea ca desi la ultima intalnire cu primul-ministru a fost convenita anularea acestor masuri negative pentru economie, totusi, ieri, ele au fost anuntate ca adoptate si cere Guvernului sa-si reconsidere pozitia", se arata in comunictul trimis.

ACPR precizeaza ca solicita o intalnire urgenta cu primul-ministru Emil Boc si cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, pentru gasirea unor solutii de rezolvare a fiscalizarii in IT si a transferului de la pilonul II la pilonul I.

"De asemenea, solicitam ministrului Finantelor sa iasa din logica simplista si contabila a taierii de cheltuieli si sa prezinte studii de impact privind efectele celor doua masuri in reducerea cheltuielilor bugetare. La randul nostru, vom prezenta studii de impact privind urmarile dezastruoase pentru Romania ale aplicarii acestor doua masuri si vom dovedi ca ceea ce se castiga prin impozitarea sectorului IT este mult mai putin decat ceea ce se pierde si ca, la fel, nationalizarea pensiilor private distruge sansa celor care cotizeaza astazi pentru a avea parte de o pensie decenta in viitor", mentioneaza ACPR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri