Romania ar putea primi pana la sfarsitul lui octombrie o transa de 360 milioane euro de la Banca Mondiala (BM), parte a acordului incheiat cu FMI, UE si alti creditori internationali, iar banii vor fi folositi pentru finantarea deficitului bugetar, a afirmat Francois Rantrua, country manager al BM.
Ministerul Finantelor si o echipa de experti ai BM urmeaza sa finalizeze negocierile pentru eliberarea fondurilor pana la 10 septembrie, iar propunerea va fi supusa aprobarii conducerii BM la 19 octombrie, a declarat Rantrua intr-un interviu acordat Bloomberg.

Acordarea fondurilor depinde, insa, de aprobarea de catre Parlament a modificarilor sistemului de pensii si a introducerii coplatii in asigurarile de sanatate, a adaugat el, informeaza Mediafax.

"Pensiile, coplata in sistemul de sanatate, toate aceste probleme sunt destul de avansate si sunt conditii pentru eliberarea transei", a spus Rantrua.

Romania a incheiat anul trecut un acord de imprumut in valoare de aproximativ 20 de miliarde de euro cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana, Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Pana in prezent, Romania a primit transe in valoare de 10,7 miliarde de euro de la Fond, 2,5 miliarde de euro de la Comisie si 300 de milioane de euro de la BM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri