Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a organizat la sfarsitul saptamanii trecute un concurs de investitii impreuna cu British School of Bucharest si casa de brokeraj Intercapital Invest.
Doua echipe alcatuite din elevi ai British School of Bucharest, cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani, au trebuit sa schiteze o strategie de investitie in companii listate la BVB. Acest eveniment reprezinta cea de-a treia provocare din cadrul concursului „The Apprentice”, dezvoltat de catre catedra de Business Studies a British School of Bucharest pentru elevi.

Participantii au trebuit sa analizeze o serie de companii listate la BVB si sa prezinte strategiile lor de investitie in fata juriului alcatuit din Anca Dumitru, Director general adjunct al BVB, Remus Stoica, Expert financiar-bancar in cadrul BVB si Florin Irimin, broker in cadrul Intercapital Invest.

„Pilonul educational este o parte importanta a strategiei BVB si se adreseaza atat investitorilor, cat si viitoarei generatii de investitori. In Romania, o cultura a pietei de capital este inca in formare, iar noi vrem sa fim parte activa a acestui proces educational si un pas important este sa formam viitoarele generatii de investitori si manageri de companii care sa dezvolte mai departe bursa locala si sa profite din plin de posibilitatile pe care aceasta le ofera”, a declarat Anca Dumitru.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație Bursiera »


Setari Cookie-uri