Moneda nationala s-a apreciat usor in prima parte a sesiunii interbancare de joi, astfel ca referinta BNR a coborat la 4,2016, un nou minim de la inceputul lunii iunie 2010.
Comparativ cu nivelul de miercuri, de 4,2051 lei/euro, cursul de joi este cu 0,35 bani mai redus, potrivit Mediafax.

Leul a consemnat a treia sedinta consecutiva de apreciere la nivelul cursulului de referinta, iar o paritate oficiala inferioara celei de joi a fost publicata de banca centrala la 3 iunie 2010, de 4,1864 lei/euro.

Leul a continut sa se aprecieze si in raport cu dolarul, BNR anuntand un rata de schimb de 3,0297 lei/dolar, respectiv cu 1,09 bani sub nivelul oficial de miercuri, de 3,0406 lei/dolar. Astfel, cursul a atins cel mai redus nivel din 4 noiembrie, cand euro era cotat la 3,0187 lei.

Bancile afisau cotatii de 4,2000 - 4,2020 lei/euro in debutul sedintei, usor sub nivelul de miercuri, cand schimburile se perfectau la 4,2033 - 4,2040 lei/euro.

Cursul a coborat pana la un minim de 4,1945 - 4,1960 lei/euro, ajutat de sentimentul global usor pozitiv, potrivit dealerilor. Ulterior cotatatiile au pierdut din avans, in linie cu regiunea, iar la jumatatea zilei transferurile se perfectau la 4,2015 - 4,2025 lei/euro.

Valutele din regiune au deschis, de asemenea, cu aprecieri moderate, in linie cu marile burse europene. Totodata, pretul petrolului a scazut usor, iar ingrijorarile privind situatia din Libia s-au redus temporar, dupa ce Liga Araba a anuntat ca se discuta un plan de pace, propus de presedintele Venezuelei, Hugo Chavez.

"Pietele s-au entuziasmat prea repede, iar acum jucatorii nu mai sunt asa increzatori in acest plan. Pietele vor urmari in aceasta perioada pretul petrolului, care a revenit pe crestere", a spus un dealer.

Preturile petrolului au crescut in ultimele saptamani la maxime ale ultimilor doi ani si jumatate, pe fondul temerilor ca tensiunile sociale si politice din Orientul Mijlociu si Nordul Africii s-ar putea extinde si ar putea afecta semnificativ exporturile regiunii.

Randamentele practicate joi dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele cu scadenta la o zi au scazut de la 5,77% - 6,27% la 5,6 - 6,1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri