Romanii au facut mai multe plati cu cardul la primarii in primele patru luni din 2011 decat in tot anul 2010, anunta representantii Visa. Astfel, in perioada ianuarie - aprilie 2011, romanii au platit cu cardul taxe si impozite locale in valoare de peste 46 milioane de lei, cu 119% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
In prezent, 129 de primarii din tara accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul, dintre care un numar de 25 au implementat si plata online. In primele patru luni din 2011, tranzactiile online pentru plata taxelor si impozitelor au reprezentat 16% din totalul tranzactiilor, potrivit datelor furnizate de Visa.

Cresterea numarului de primarii care accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul s-a tradus prin dublarea tranzactiilor de la inceputul anului comparativ cu perioada similara din 2010, atat din punctul de vedere al numarului - peste 140.000 de tranzactii, cat si ca valoare - aproximativ 46 milioane de lei.

Pe intreg parcursul anului 2010, au fost realizate 128.000 de plati de taxe si impozite cu cardul, in valoare de 38,5 milioane de lei.

Un salt spectaculos l-au avut platile cu cardul prin internet, de peste 22.000 de tranzactii, o dovada ca romanii apreciaza optiunea de a-si plati taxele si impozitele online, fara sa se mai deplaseze la administratiile financiare. Din luna martie, cetatenii din Targu Mures si sectoarele 2 si 6 din Bucuresti pot face plati online catre administratia locala si prin ghiseul.ro, si speram ca din ce in ce mai multe primarii se vor inrola in acest sistem pentru a oferi aceasta facilitate cetatenilor lor”, sustine Catalin Cretu, general manager pe Romania in cadrul Visa Europe.

Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut usor, la 330 lei, potrivit informatiilor raportate de catre bancile din Romania pentru primele patru luni din 2011.

Dintre cele 129 de primarii care au implementat plata prin card a taxelor, 39 sunt resedinte de judet si sase sunt primarii de sector din Bucuresti, ceea ce inseamna ca 95% din totalul de 41 de capitale de judet de la nivelul Romaniei pun la dispozitia cetatenilor posibilitatea de a plati prin card taxele si impozitele locale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri