Investitorii straini s-au aratat interesati de emisiunea Romaniei de eurobonduri, subscrieri realizand chiar si investitorii din Europa emergenta, in special cei din Polonia, a declarat Cristian Popa, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei. El a precizat ca investitorii si-au manifestat interesul si pentru o eventuala emisiune de bonduri denominate in dolari.
"O prezenta noua pentru Romania la subscrieri a fost din partea Poloniei. Pietele traditionale, precum Germania si Austria, au fost relativ mai putin reprezentate la aceasta emisiune de eurobonduri", a declarat Cristian Popa, viceguvernatorul BNR.

Popa a precizat ca investitorii au fost interesati daca Romania va emite bonduri denominate in dolari, cumparatorii eurobondurilor romanesti provenind din SUA intr-o masura mult mai mare fata de alte emisiuni. Viceguvernatorul BNR a mentionat ca oportunitatea unor viitoare emisiuni de bonduri romanesti denominate in dolari se afla in analiza la Ministerul Finantelor Publice.

Romania a atras 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani la un randament de 5,29%, prin prima emisiune a programului MTN.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului trecut un program de emisiuni MTN pe piata internationala pe o perioada de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro. Societe Generale, alaturi de Erste Bank, sunt aranjorii selectati de catre Ministerul Finantelor pentru emisiunile din programul cadru de finantare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri