Raiffeisen Bank Romania deschide astazi o reprezentanta la Chisinau, in Republica Moldova. Prin extinderea pe piata din Republica Moldova, grupul Raiffeisen isi reconfirma interesul pentru aceasta regiune pe care o considera o piata strategica, deosebit de dinamica, extinzandu-si astfel prezenta in Europa Centrala si de Est (ECE).

Pornind de la trendul pozitiv inregistrat de Republica Moldova si de la interesul care exista din partea clientilor nostri, am considerat ca este un moment oportun sa deschidem o reprezentanta la Chisinau. In acest fel putem reprezenta interesele bancii, sa urmarim dezvoltarea pietei bancare din Republica Moldova si putem sa oferim informatii clientilor nostri, a spus Steven van Groningen, presedinte&CEO Raiffeisen Bank.

Deschiderea reprezentantei de la Chisinau vine sa completeze prezenta puternica a grupului austriac Raiffeisen in aceasta zona. In tarile vecine Republicii Moldova, Raiffeisen detine banci puternice. In Romania, Raiffeisen Bank ocupa pozitia a treia din punct de vedere al activelor, in Rusia, Raiffeisen este a doua banca straina ca marime, iar in Ucraina, Raiffeisen International a achizitionat recent cea mai mare banca, Aval.

Economia Republicii Moldova se dezvolta puternic in ultima perioada, confirmand dinamismul zonei ECE. In 2004 rata de crestere economica in Republica Moldova a fost de 7,3%, iar in 2003 de 6,6%, pentru anul 2005 fiind prognozata o crestere de mai mult de 8%. Inflatia a scazut in 2004 la 12,5%, de la 15,7% in 2003, iar in 2005 a fost de 10%. In ceea ce priveste relatiile comerciale, Republica Moldova importa cele mai multe marfuri din Romania (14,2%) si din Ucraina (13,2) si inregistreaza volumul cel mai mare de export cu Rusia (44,5%) si Romania (8,2%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri