Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat fuziunea prin absorbtie dintre fondurile de pensii facultative OTP Strateg si Stabil.
Astfel, Generali Pensii, administratorul Stabil, va prelua de la Onix Asigurari fondul de de pensii facultative OTP Strateg.

"Consiliul CSSPP a decis autorizarea prealabila a fuziunii fondului de pensii facultative OTP Strateg, fond absorbit, administrat de catre Onix Asigurari cu fondul de pensii facultative Stabil, fond absorbant, administrat de catre Generali Societatea de Administrare a Fondurilor de Pensii Private", se arata in comunicatul arbitrului pensiilor.

Participantii care nu sunt de acord cu prevederile prospectului schemei de pensii facultative ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati de transfer la oricare alt fond de pensii facultativ, in termen de 45 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea. Fuziunea se va putea finaliza numai la o data ulterioara acestui termen.

Procesul de autorizare a fuziunii in sistemul pensiilor facultative cuprinde doua etape, prealabila si definitiva, potrivit prevederilor Normei nr. 1/2011 care stabileste si regulile privind protectia participantilor in aceasta situatie. Astfel, autorizarea definitiva a fuziunii va putea fi decisa numai dupa informarea participantilor cu privire la modalitatea si perioada de desfasurare a procesului de fuziune a fondurilor de pensii facultative si obtinerii acordului majoritatii participantilor.

Administratorul fondului de pensii care urmeaza a fi absorbit are obligatia de a transmite participantilor fondului de pensii facultative documentul de informare si consultare precum si de a publica acest document in cel putin doua cotidiene de circulatie nationala, pe o perioada de cel putin 3 zile consecutive.

Totodata aceste informatii se vor regasi pe pagina proprie de internet a administratorilor fondurilor de pensii facultative implicate in fuziune, unde se vor mentine pe toata perioada de desfasurare a fuziunii. Mai mult, decizia de autorizare prealabila va fi disponibila si pe pagina de internet csspp.ro, pana la eliberarea autorizarii definitive de fuziune.

De la data comunicarii deciziei de autorizare prealabila a fuziunii fondurilor de pensii facultative, administratorului ii este interzisa incheierea de noi acte individuale de aderare la fondul de pensii absorbit.

In prezent, pe piata pensiilor facultative isi desfasoara activitatea un numar de 13 fonduri de pensii facultative si 10 administratori autorizati, supravegheati si controlati de catre CSSPP.

Conform ultimelor date disponibile, la finalul semestrului intai 2011 a.c., in sistemul pensiilor facultative erau inscrisi 241.408 de participanti, iar activele nete acumulate insumau aproape 385,32 milioane lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri