Erste Bank, noul proprietar al Bancii Comerciale Romane, intentioneaza sa majoreze numarul de carduri bancare emise de BCR
Structura portofoliului si activitatii Erste Bank si Bancii Comerciale Romane este foarte apropiata si foarte adecvata dezvoltarii retailului, considera presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila.

''Cu siguranta, partea cu carduri, unde BCR este deja lider incontestabil, va avea o dezvoltare vertiginoasa in perioada urmatoare, atat pe debit, dar mai ales pe credit, iar actiunea cobranding cu mari retaileri va continua. Deci ne asteptam la fapte deosebite, mai ales acum, cu forta noului grup Erste'', a declarat Nicolae Danila, in prima conferinta de presa a Erste Bank la Bucuresti, dupa ce aceasta a preluat pachetul majoritar de actiuni la BCR. Presedintele Erste Bank, Andreas Treichl, a apreciat, pe de alta parte, ca in Romania rata dobanzii va continua sa scada.

''Politica noastra privind dobanzile este de a-i face pe oameni sa se imprumute intr-un mod cu bun simt. Oamenii ar trebui sa invete cum sa imprumute bani si cred ca vom coopera foarte bine si cu banca centrala in aceasta problema'', a spus presedintele Erste Bank.

Treichl a anuntat ca Erste are o strategie bine pusa la punct pe urmatorii cinci ani, cu o crestere anuala constanta. "In ceea ce priveste strategia pe cinci ani a Erste, strategia noastra este una foarte clara. Mergem pe un trend de crestere si ne-am anuntat investitorii ca intre 2005 si 2009 profitul net al grupului nostru va creste in fiecare an cu cel putin 20 la suta, daca nu cu mai mult. In plus, ii anuntam pe investitorii nostri ca vedem o sansa foarte puternica pentru ca in 2009 grupul general sa aiba o rentabilitate de peste 20 la suta. Daca vom atinge aceste obiective si daca dezvoltarea in regiune decurge conform planului nostru, Republica Ceha, Ungaria, Croatia si Romania vor ajunge din urma media din Uniunea Europeana in sectorul bancar", a spus presedintele Erste.

''Este posibil ca peste cinci ani sa nu fim cea mai mare banca din lume, nu dorim acest lucru, insa va fi extrem de costisitor sa fim atacati de concurenta si nu prea cred ca cineva va putea sa ne cumpere peste cinci ani. Aceasta posibilitate este astazi mica, iar peste cinci ani va fi si mai mica. Sigur ca nimeni nu poate sti ce se va intampla peste cinci ani, nu poate fi sigur ca va ramane independent, dar noi dorim sa ramanem independenti'', a spus Andreas Treichl.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri