Grupul Coface a inregistrat anul trecut o crestere a profitului cu 21%, la 121 milioane euro iar cifra de afaceri a urcat cu 7,4%, comparativ cu 2010, potrivit rezultatelor financiare publicate de grup.
Anul trecut, cifra de afaceri a ajuns la 1,55 miliarde euro, cresterea fiind generalizata in toate platformele geografice.

Cresterile au fost considerabile in mod special pe pietele emergente: in America Latina (+11,4%) si in Asia si Pacific (+12,4%) unde Coface este numarul 1, precum si in Europa Centrala (+20,2%).

In 2010, afacerile Coface s-au cifrat la 1,44 miliarde euro, in timp ce profitul net a fost de 99 milioane euro.

Totodata, Coface si-a eliminat in intregime datoriile in 2011.

"Reorientarea pe linia de afaceri strategica si proiectul companiei noastre “Strong Commitment” au pus inapoi coerenta si pragmatismul in centrul organizatiei noastre. In momentul de fata ne concentram si mai mult atentia catre sustinerea clientilor nostri, oferindu-le expuneri crescute in ciuda situatiei economice dificile, datorita expertizei nostre de risc rafinate. Performanta noastra in 2012 demonstreaza ca organizatia Coface nu a fost niciodata mai solida in a face fata provocarilor economice.”, a declarat Jean-Marc Pillu, directorul general al Coface.

Grupul financiar a precizat ca asigurarile de credit se bucura de o dezvoltare sustenabila, beneficiind de o activitate comerciala sustinuta, o noua productie record (200 millioane de euro) si cu o remarcabila rata de retentie a clientilor de 91%, in progresie comparativ cu 2010 (86%).

De asemenea, factoringul, continua sa inregistreze o crestere solida (+11,8%), datorita bunei sinergii cu asigurarile de credit. Aceasta linie de afaceri este reorientata catre Germania si Polonia, tari in care Coface este numarul 1, respectiv numarul 2.

Dupa redresarea ciclica aparuta in al doilea trimestru al anului 2011, Coface a observat o ruptura brusca in comportamentul de plata al companiilor, cu o crestere tangibila a intarzierilor la plata.

Per ansamblu in 2011, Coface a inregistrat o crestere de 27% a incidentelor de plata in lume, cu o crestere deosebit de pronuntata, de 47% pentru companiile din Europa de Sud.

In ciuda acestei situatii si datorita expertizei sale, Coface a dezvoltat un management al riscurilor rafinat care sa ii permita sa sprijine cu fermitate dezvoltarea comerciala a asiguratilor sai. Acest lucru este dovedit de cresterea expunerii per ansamblu cu 15,6% intr-un singur an, reprezentand dublul cresterii primelor. Rata neta a daunei a fost prin urmare stabilizata la 57% si ramane foarte apropiata de cea din 2010 (57,2%).

Rata neta a costurilor se ridica la 25,2%, o imbunatatire cu 2,5 puncte, in special datorita managementului riguros al costurilor. Prin urmare, rata neta combinata se situeaza la 82,2%, comparativ cu 84,9% in 2010.

Intr-un context cu puternice tensiuni pe pietele financiare, in special legate de criza datoriilor din zona euro, portofoliul de investitii financiare a avut venituri de 37 milioane de euro, ceea ce este o performanta de 1,9% pentru expunerea medie.

Profitul operational a crescut brusc, ajungand la 207 milioane euro, in crestere cu 17,6%.

La ce se asteapta Coface in 2012?


In ceea ce priveste perspectivele pentru 2012, grupul Coface, care este un lider mondial in asigurarile de credit, anunta ca reorientarea strategica a fost insotita de lansarea proiectului companiei "Strong Commitment" ce plaseaza cresterea profitabila si autonoma in centrul de interes al Grupului.

Acesta este declinata in multe proiecte pentru optimizarea organizarii si a procedurilor care vor fi realizate in 2012, contribuind astfel la o imbunatatire a serviciilor oferite clientilor, de control al ratei combinate si de imbunatatire a performantelor Grupului.

In Februarie 2012, statul francez a reinnoit pentru o perioada de patru ani de zile acordul financiar care prevede procedurile de gestionare a garantiilor publice pentru export de catre Coface. Acest semn de incredere prezinta calitatea serviciilor oferite de Coface exportatorilor francezi si bancilor care ii sustin in activitatile de export.

Coface a semnat recent un program de securitizare cu patru banci importante, care sa permita Grupului sa se ridice la 1,1 miliarde de euro. Aceasta operatiune, bazata pe stocul de creante al Coface Finanz, va contribui la siguranta refinantarii Coface si, prin urmare, la sustenabilitatea afacerii sale de factoring.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri