Sase polite de asigurare au fost incheiate in toamna lui 2012, imediat dupa ce omul de afaceri prelua controlul asupra fostei campioane, si inca una in 2013. Clubul de la Dunare incasase peste 18 milioane euro din Champions League in vara lui 2012, iar dupa un an intra in insolventa, scrie Gazeta Sporturilor.

La sfirsitul lui 2012, la aproape un an si jumatate dupa ce devenea in premiera campioana, Dan Adamescu prelua Otelul. In vara, UEFA virase catre moldoveni 18.382.000 euro pentru participarea in grupele Ligii. Insa, dupa circa 12 luni, gruparea demara procedura de insolventa, iar suma de la forul continental se evaporase!

Potrivit fostului presedinte Marius Stan si actualul primar al orasului Galati, in conturi existau circa 7,3 milioane de euro in momentul plecarii sale, in iulie 2012. La rindul sau, staff-ul lui Dan Adamescu vorbea despre un club inglodat in datorii. Marius Stan a prezentat sase polite incheiate la Astra Asigurari, care indica faptul ca, la scurt timp dupa venirea la Galati, Dan Adamescu scotea din bugetul clubului Otelul Galati suma de 4 milioane de euro.

Citeste articolul integral pe Gazeta Sporturilor.

In februarie 2014, ASF a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala la Astra Asigurari, a suspendat dreptul de vot al actionarilor si conducerea si a numit KPMG Advisory ca administrator special. Administratorul special al Astra Asigurari, KPMG Advisory, a emis pe 18 martie 2015 o noua decizie de majorare a capitalului social al asiguratorului pentru suma de aproximativ 425 milioane lei. Pana in prezent actionarii asiguratorului au adus 65 de milioane de lei la capitalul societatii.

Deschiderea procedurii de redresare financiara la Astra Asigurari este o lovitura "de tip mafiot" din partea ASF, o decizie incalificabila, care va genera un soc international urias, declara anul trecut Dan Adamescu, actionarul majoritar indirect al liderului pietei. "Astra este perla industriei de asigurari, nu numai din Romania, ci si din estul Europei. Astra este mandria mea. Ceea ce s-a intamplat azi la ASF, care a decis deschiderea procedurii de redresare financiara, este incalificabil. Astra are 4,6 milioane de clienti. Sa iesi cu cinismul pe care l-au aratat Rusanu si Moldoveanu, cei doi artizani ai acestei lovituri de tip mafiot, (...) este incredibil", a declarat Adamescu intr-o conferinta de presa, la acea vreme.

Cu un capital social de 257,8 milioane de lei, Astra Asigurari este controlata de The Nova Group Investments Romania SA - 72,754% si Epsilon Estate Provider SRL- 26,289%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice. Cele doua societati sunt controlate de Dan Adamescu.

Conform deciziei, operatiunea de majorare a capitalului social se va desfasura in trei etape, actiunile nou emise urmand sa fie oferite atat actionarilor existenti, cat si unor investitori calificati, urmand ca actiunile nesubscrise in cadrul primelor doua etape sa fie oferite publicului. De asemenea, decizia prevede si posibilitatea tranzactionarii drepturilor de preferinta ale actionarilor existenti intr-o etapa premergatoare inceperii perioadei de subscriere.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri