Analiza in dinamica a petitiilor solutionate in sectorul asigurarilor din Romania in perioada 2011 - 2015 arata faptul ca acestea au crescut in mod constant in perioada 2011 - 2013, dar au scazut in 2014 cu 11,91%, iar in 2015 cu 26,87% fata de anul precedent, la 15.890 de cazuri. Si in prima parte a anului 2016 se constata o diminuare a reclamatiilor inregistrate de companiile de asigurari, in special la Euroins, dar au crescut vertiginos in cazul City Insurance, unde la finele lunii mai din 2016 asiguratorul aproape a atins valoarea de anul trecut.

Neplata despagubirilor reprezinta, de regula, cel mai des aspect reclamat, urmat de nerespectarea normelor cu privire la asigurarea obligatorie de raspundere civila auto RCA si recalcularea valorilor despagubite. Vezi in slide-urile urmatoare cum arata clasamentul companiilor de asigurari cu cele mai multe reclamatii primite in prima parte a acestui an.

Graham R Prentice / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri