Consiliul Concurentei a decis sanctionarea companiei de asigurari Omniasig cu o amenda de circa 15 miliarde de lei, pentru ca aceasta nu a anuntat institutia, in termenul prevazut de lege, cu privire la preluarea Asirag SA si AGI Romania SA, arata un comunicat al Consiliului.

Potrivit unui comunicat al Consiliului, tranzactiile in care sunt implicate companii cu o cifra de afaceri cumulata de peste 10 milioane de euro, iar cel putin doua dintre firme realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare de 4 milioane de euro, trebuie notificate institutiei.

Termenul de notificare, prevazut de regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice, este de 30 de zile de la data semnarii actului juridic in baza caruia s-a dobandit controlul.

Conform unui anunt recent al Omniasig AGI, actionarii societatii urmau sa discute, la inceputul lunii aprilie, acordul de principiu privind participarea la fuziunea prin absorbtie cu Omniasig-Asirag si Omniasig, ultima in calitate de societate absorbanta.

Omniasig Bucuresti a intrat in structura actionariatului Omniasig-AGI (fosta AGI Romania) in luna martie 2004, dupa ce a investit, in cadrul unei subscriptii publice, peste 52,5 miliarde lei pentru achizitionarea a 40,892% din actiunile companiei.

Ulterior, Omniasig si-a majorat participatia la 50% din capital, printr-o oferta de preluare derulata pe piata electronica Rasdaq.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri