Transferurile bancare se vor face intr-un timp mai scurt. Pentru a muta banii dintr-o banca in alta vor fi necesare in unele cazuri doar cateva ore, cel mult o zi bancara. Cei mai avantajati vor fi clientii sistemelor de Internet Banking.

In prima faza, prin sistemul electronic Transfond se vor procesa doar platile interbancare de peste 500 de milioane de lei. Aceasta etapa a inceput deja de vineri. Dupa introducerea sistemului de procesare a platilor de mare valoare va urma casa automata de compensatii destinata procesarii platilor de mica valoare. A doua etapa va fi incheiata cel mai probabil in luna mai. Ultima faza a proiectului o reprezinta evidenta si decontarea tranzactiilor cu titluri de stat.

MAI IEFTIN.

Prima componenta a sistemului de plati va permite conectarea Romaniei la sistemul de plati de mare valoare transfrontaliere.

Prin sistemul electronic, platile vor putea fi initializate si finalizate pe parcursul aceleiasi zile bancare, iar in multe cazuri, doar in cateva ore. "Cei mai avantajati vor fi acei clienti ai bancilor care au optat pentru servicii bancare la distanta prin intermediul unei legaturi electronice securizate de tip Internet Banking. Ei vor fi cei care vor observa cel mai rapid modul in care incasarile si platile generate de activitatea lor economica le afecteaza soldul disponibil si vor putea, in orice moment, sa ia decizii pe baza de informatii corecte si actualizate. Totodata, atat bancile, cat si clientii acestora vor beneficia de scaderea comisioanelor pentru platile interbancare", a declarat Emil Ghizari, director general al Transfond.

Compania este constituita de 27 de banci, care detin 66,67% din actiuni, insa cel mai mare pachet este controlat de Banca Nationala a Romaniei, cu o treime din capital. Societatea a fost infiintata in anul 2000, ca urmare a angajamentelor asumate fata de Uniunea Europeana in probleme de modernizare a infrastructurii financiar-bancare. Din pacate, Transfond nu are un site functional pentru a oferi informatii despre activitatea sa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri