Eximbank a semnat un acord de parteneriat cu HVB Tiriac Bank, prin care banca controlata de stat va oferi produse si servicii companiilor romanesti, cum sunt garantiile in numele statului, care sa completeze oferta de produse bancare a HVB Tiriac.

Acordul general se adauga celor semnate deja cu alte banci, prin care Banca de Export Import a Romaniei va oferi garantii si asigurari in numele statului sau in nume propriu si compensarea partiala a dobanzii la creditele in lei pentru clienti ai bancilor comerciale. De asemenea, la cererea HVB Tiriac Bank, Eximbank poate acorda credite pentru a completa finantarea acesteia si sindicalizari de risc., potrivit comunicatului.

Recent, Eximbank a semnat conventii de colaborare cu Banca Comerciala Romana (BCR) si Finansbank.

"Acordul de parteneriat incheiat astazi intre Eximbank si HVB Tiriac Bank isi propune sa dezvolte cooperarea generala intre cele doua banci, respectand complementaritatea ofertei de produse bancare in materie de garantii si asigurari in nume si cont stat, sau in nume si cont propriu cu participarea la sindicalizari de credit si risc", a declarat presedinte Eximbank, Carmen Radu.

Eximbank dispune, pe piata romaneasca, de doua mari avantaje, sustin reprezentantii bancii. Primul ar fi ca, pentru garantiile de stat acordate de Eximbank, firmele iau credite mai ieftine de la bancile comerciale, deoarece nu mai este nevoie ca aceste banci sa isi constituie provizioane pentru riscuri si cheltuieli, deci costurile creditului scad. Al doilea avantaj il reprezinta garantiile de stat acordate exportatorilor care fac operatiuni in tari cu riscuri mari, pe care celelalte banci nu sunt interesate sa le sustina.

"Bancile comerciale au inteles avantajele reprezentate de garantiile Eximbank. Noi am incheiat deja acorduri de parteneriat cu mai multe banci comerciale, iar din ce in ce mai multe banci cer ele insele sa incheie astfel de acorduri", a afirmat, marti, vicepresedintele Eximbank, Iulian Velicu.

"Demersul nostru de astazi se inscrie in preocuparea bancii de a oferi clientilor sai produse si servicii complete menite sa sustina efectiv dezvoltarea acestora atat prin solutii de finantare cat si prin componenta de asigurare si garantare" a adaugat directorul diviziei Mid Markets Corporate Banking a HVB tiriac,Gabriel Jeflea.

Pana in prezent, Eximbank avea semnate acorduri cu BRD - SocGen, Carpatica, Romexterra, Bancpost, Banca Comerciala Romana si Finansbank.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri