Bank of Cyprus a acordat credite in valoare totala de 100 de milioane de euro clientilor din Romania in lunile premergatoare infiintarii primelor sucursale pe piata locala, anunta publicatia de business Financial Mirror.

Institutia financiara lanseaza, in Romania, operatiunile diviziei Kyprou Leasing, etapa premergatoare infiintarii unei retele de zece unitati bancare, care urmeaza sa fie dezvoltata in urmatorii doi ani.

Banca isi inaugureaza filiala Kyprou Leasing ca precursoare a celor zece filiale bancare pe care spera sa le opereze in Romania. Succesul afacerii de leasing din Grecia, unde Bank of Cyprus este al doilea ofertant, a incurajat grupul sa tinteasca segmentele de nisa de pe piete din Romania, Rusia si Ucraina, deoarece banca spera sa lanseze filiale proprii in Moscova si Sankt Petersburg si sa ajunga la o retea de 15 pana la 20 de filiale in urmatorii doi ani.

Inainte de obtinerea licentei de operare in Romania, imprumuturile acordate cipriotilor deja activi in tara si catorva firme locale au fost inregistrate prin filialele bancii din Cipru si Grecia, a explicat directorul adjunct al grupului, Charilaos Stavrakis."Dupa ce activitatea noastra va fi complet reglementata vom transfera portofoliile de imprumuturi catre Bank of Cyprus Romania", a mai spus Stavrakis, care a adaugat ca banca are 30 de angajati in tara si ca directorul pentru filiala din Romania a fost ales din echipa bancii din Salonic.

Imprumuturile acordate pana acum de catre Bank of Cyprus in Romania pana in prezent s-au adresat, in mare parte, cetatenilor ciprioti.

Portofoliul de imprumuturi al bancii in Romania a depasit cele mai curajoase prognoze ale Bank of Cyprus.
Directorul general al Bank of Cyprus Leasing pentru Romania, Kypros Ellinas, a declarat ca banca a inceput sa opereze in tara in decembrie si ofera deja servicii de leasing. Prima filiala din Bucuresti este inaugurata miercuri de catre presedintele Tassos Papadopoulos. Bank of Cyprus Leasing Romania ofera servicii de leasing pentru piata imobiliara, terenuri, cladiri, motoare, echipamente si instalatii, care se adauga leasingului pentru constructii.

Ellinas a adaugat ca cererea pentru serviciile Bank of Cyprus este atat de mare in Romania incat "depaseste pur si simplu estimarile". Ellinas a mai spus ca banca a extins imprumuturile din Cipru sau Grecia pentru cumpararea de proprietati in Romania, un alt serviciu care se dovedeste din ce in ce mai popular pentru investitorii greci si ciprioti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri