Investitorii pe piata instrumentelor derivate de la Sibiu au \"jucat\" , in aprilie, peste 1,48 miliarde lei (444 milioane euro), de sapte ori mai multi bani decat in aceeasi luna a anului trecut, sustin analistii pietei sibiene citati de NewsIn.
Cele mai cautate derivative au fost cele construite pe titlurile Societatile de Investitii Financiare (SIF). Astfel, in topul lunii aprilie s-a impus derivativa construita pe activul suport al actiunii SIF Moldova (DESIF2), urmata de derivativa construita pe titlurile SIF Oltenia (DESIF5). Pe locul al treilea in top s-a situat derivativa pe titlurile SIF Transilvania (DESIF3). DESIF2 a inregistrat 223.363 contracte, DESIF5 a avut 206.350 contracte, iar DESIF3 a inregistrat aproape 4.900 contracte.

Ultima cotatie pentru DESIF 2 cu scadenta in iunie a fost de 3,3398 lei/titlu. Pentru scadenta din septembrie, DESIF2 a fost cotata la de 3,50 lei/actiune, iar pentru cea din decembrie la 3,66 lei. DESIF 2 martie 2008 a inchis la 3,74 lei.

DESIF5 a fost cotata pentru scadenta din iunie la 3,7310 lei/actiune. "Pentru decembrie anul curent DESIF 5 au fost cotate la 4,41 lei/actiune" spune Decebal Toderita, purtatorul de cuvant al Bursei din Sibiu.

DESIF3 a fost cotata pentru scadenta din iunie la 3,7550 lei pe actiune, iar pentru cea din septembrie la 3,95 lei. Pentru ultima scadenta a anului DESIF3 a fost cotata la 4,00 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri