Afacerile din Romania ale grupului financiar UniCredit au adus in primele trei luni ale acestui an un profit net de 22 milioane euro, in crestere cu 42,1% fata de primul trimestru al anului trecut. Profitul net adus de afacerile de pe piata romaneasca reprezinta 9% din totalul profitului net al diviziei central si est europene (CEE) a grupului UniCredit. Divizia CEE a obtinut 31,6% din totalul profitului net al grupului.

Profitul brut obtinut de UniCredit in Romania pe primele trei luni ale acestui an a crescut cu 44,3% fata de primul trimestru al anului trecut, pana la 26 milioane euro, potrivit datelor citate de NewsIn. Suma reprezinta 8% din totalul profitului brut al diviziei Central si Est Europene (CEE) a grupului UniCredit. Divizia CEE a obtinut 29,1% din totalul profitului brut al grupului.

UniCredit a avut un profit operational de 31 milioane euro in Romania in primele trei luni din 2007, in crestere cu 18,1% fata de primul trimestru al anului trecut. Suma reprezinta 8% din totalul profitului operational al diviziei Central si Est Europene (CEE) a grupului UniCredit. Divizia CEE a UniCredit a obtinut 28,2% din totalul profitului operational ale grupului.

Subsidiarele din Romania ale grupului UniCredit au inregistrat venituri operationale de 60 milioane euro, in crestere cu 43,3% fata de primul trimestru al anului trecut. Suma reprezinta 8% din totalul veniturilor operationale ale diviziei Central si Est Europene (CEE) a grupului UniCredit. Divizia CEE a obtinut 17,9% din totalul veniturilor operationale ale grupului.

UniCredit detine in Romania, prin intermediul subsidiarei sale austriece Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), bancile HVB tiriac si Unicredit Romania, care insa vor fuziona in luna iulie. Grupul mai detine pe piata romaneasca o banca pentru locuinte (HVB Banca pentru Locuinte), o societate de leasing, UniCredit Leasing Romania SA, precum si o casa de brokeraj, UniCredit Securities SA.

Activele detinute de grupul UniCredit au crescut la 846,46 miliarde euro la sfarsitul lunii martie, cu 2,8% mai mult decat la finalul anului 2006 cand erau de 823,28 miliarde euro. Activele administrate de grup depaseau 250 miliarde euro la sfarsitul primului trimestru al acestui an, in cresetere cu 9,2% fata de perioada similara a anului trecut.

Grupul financiar UniCredit are o capitalizare de circa 80 miliarde euro si este prezent in 20 tari, are 35 milioane clienti si 7.000 unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri